Matilda och Rebecka: Oh my God- not another Jesus

Rebeckas föräldrar återvänder från Rom med en blank Jesusbild i A4-format som liksom  blir osynlig och byts ut mot bibelcitat beroende på hur man vickar på det. Precis som såna där vykort man kan köpa på mindre raffinerade butiker, med en kvinna som står fullt påklädd i ena vinkeln och drar upp kjolen i en annan.  Det är ingenting fel på den här Jesusbilden dock. Faktiskt inget alls. Det är heller inga som helst konstigheter med att komma hem från ROM med religiös kitsch till sin teologistuderande dotter, jag menar allt annat vore ju nästan befängt. Nej, det som är den lite mer enerverade aspekten av alltihop är ju snarare det sätt på vilket, inte bara påvens ortsbefolkning kränger ikoner i all världens utformningar, utan hur också hela västvärldens kitschindustri har utvecklat samma relation till Jesus och Marior som småstadsmarknader till kokosbollar.

 

Redan nu känns det som att det är dags att bromsa in lite och förklara att detta inte är ett infall av moralpanik, men allvarligt- vad tror ni händer när den sekulariserade mediansvennen ska köpa en present till den numera så exotiske prästkandidaten när vart enda skyltfönster i Sofo ser ut som en katolsk souvenirshop? Jo, mycket riktigt- vårt hem fullkomligt svämmar över av bubbelbad, ljushållare,  plåster, statyetter,  affischer, munsprayer, sparbössor, tejprullar – you name it, med fromt leende frälsare och heligt skimrande Marior.  Och nu inte ett ord av otacksamhet till alla de vänliga själar som under åren levererat dessa gåvor- men snälla, vårt hem ser ut att vara inrett av nån sorts religiösa fundamentalister on acid.

 

Självklart får man förståss medge att det inte alltid är så lätt att hitta saker som inte har kristna motiv när man givetvis handlar alla sina presenter på kitsch.se, och därför har jag varit god nog att sammanställa en lista nedan på saker som faktiskt finns utifall att det nalkas fler inflyttningsfester, födelsedagar och jular framledes:

  1. Några, jag citerar ”stylisch Mustaches for girls” slut citat
  2. En sjungande grön fågel
  3. Air freshener med doft av bacon
  4. Tuggummit I love my penis
  5. Uppskruvbar plåtgroda
  6. Plastkorg Hillevi Brun
  7. Robot, liten, blå

Och detta mina vänner; är allstå bara ett urval! Helt otroligt. Ha en trevlig vecka så hörs vi snart igen!

 

/Matilda och Rebecka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0