Upcoming: Tävling!

Nästa vecka drar vi igång en tävlingsperiod på över en månad på kitsch.se. Jag ska inte avslöja för mycket än, mer info kommer inom kort, men varje dag kommer en kunskapsfråga finnas med chans att vinna fina priser.
Satt precis och skrev klart alla frågor och svarsalternativ, försökte göra det lite humoristikt. Hoppas det lyckades!
Jag hade i alla fall sjukt kul när jag skrev ner allt!

Imorgon eller fredag kommer mer info om hur det går till

Ha det bra till dess
kitsch.se

Martina Erlandsson: Jag har ett lager, därför lagrar jag!


När jag kikade in första gången på Kitsch alldeles egna blogg fanns där ett inlägg skrivet utav

Kim Lindqwister med titelen ”Dokument från dåtiden” och förra veckan hjälpte vi min mor att rensa hennes källare, och precis som Kim så kan man undra

”Varför spara på detta” & ”Kommer jag verkligen använda dessa?”

Tyvärr är väl svaret oftast

”Ingen aning” & ”Absolut inte”

 

Men ändå ligger det mängder med saker i en himla massa bananlådor, samlar kryp och damm. Så nu skickade mamma det mesta till tippen. Och vi tog det som vi ville behålla. Och herrenmingud, det blev en del. Men jag har användning för det. Det är de som är så kul, för i inredning och kläder så kommer det mesta tillbaka. Och jag älskar att använda mammas gamla tröja, en vit ihopknypplad lång sak – precis lagom vintage och lagom stor och lagom JAG.

 

Som tur var fick vi även möbler, där ibland två stora skänkar.

Så vi kan få undan allt vi fick med oss hem...Visst är det skumt? Nu gör jag det igen. Samlar eller lagrar kan man väl säga? Dumma Martina!

 

Men visst är det roligare att gå igenom massa kläder och minnen, böcker från skoltiden och foton tillsammans? Det hela blir inte en så stor börda och man kan skratta åt frisyrerna och kläderna som gud glömde, tankarna man skrev ner i en skolbok för 100 år sedan(om musik, kompisar eller tillochmed tonårskärleken). Och det bästa av allt, man blir av med mängder av saker. Saker man inte visst fanns kvar.. rensar du ut ibland? I min lilla familj brukar vi göra så att vi samlar ihop vårt bråte och åker på loppis, säljer lite på skoj. Blir vi inte av med allt så kör vi det till den lokala loppisbutiken. Kanske tjänar man en slant, eller så går man back - BUT I LIKE IT! Leka lite affär sisådär, pruta hit och pruta dit.

 

 

Så rensar ut ibland, om inte annat så ge det vidare!

 

Detta verkar som ett slut för dig och mig Kitschbloggen, men kanske får jag komma tillbaka.

Vi kanske bara kan ”ta en paus”, som Ross i Vänner skulle säga!

 

 

Kika gärna in på min blogg och glöm inte att se möjligheterna!

Må gott,

 

/Martina @ vackravega.blogg.se


Martina Erlandsson: Oktober - den rosa månaden

Det går inte att påstå att man inte har koll på vad oktober är för en månad. Ja bortsett från kall, ruskig, blåsig och alldeles rosa då så klart.

 

Bröstcancer, varje år ställs 7000 bröstcancer diagnoser i Sverige. Det innebär att var nionde kvinna någon gång kommer att drabbas av bröstcancer.


Visst är det skrämmande, räkna på alla kvinnor du har runt om dig? Har du inte redan berörts utav cancer på något sett är chansen stor att den kommer krypa in på något sett i ditt liv.

 

När min mor sist var på sin mammografi, skämtade hon att de kanske skulle hitta något. Och visst ringde mamma efteråt och grät. Då var det inget skämt längre. Tänk om skuggan de såg på plåtarna var cancer. Denna sluga sjukdom som drabbar många. Denna hemska knöl som tagit och tar många ifrån oss. Våra älskade mammor, systrar, döttrar!

 

Nu hade min mamma tur. De var inget farlig, en synvilla. Men man skall vara tacksam att läkarna ändå tog sig en närmare titt. En tutt-titt så att säga.

Och visst älskar vi alla bröst? Män som kvinnor. De är något utav det vackraste som finns på en kvinnas kropp. De kommer i mängder av former och storlekar. Du kan pynta dem hur du vill, sätt en ring – tatuera – eller kanske en spetsbh!

Och visst förtjänar varje kvinna att ha kvar sina boobs. De är ju en typ av defenition utav kvinnlighet.

 

Så denna månaden vill jag att vi alla tänker på dem som drabbas, både direkt och indirekt. På min blogg kan du bidra, nu finns det en insamling ”Många bäckar små”.

Så come on let`s get well!

 

Tack för mig, ha det gott

/Martina

Vackravega.blogg.se


Martina Erlandsson: Jag tror min dotter blir inredningskonsult när hon blir stor!

Helt plötsligt slår verkligheten igång, vår dotter når allt med sina långa armar och är nyfiken på minsta lilla grej.

Och då måste man barnsäkra hemmet.


Som tur är – så behöver det inte bli dyrt med dörrstop-spärrar på alla köksskåp-eluttagsstopp etc etc. Och när allt kommit på plats, då blir det krångligt för mamma och pappa. Jag vet inte hur många gånger jag sliter tag i luckan till soparna under vasken och blir stoppad av en ful plastsak som lurar där inne. Den där sabla spärren!Där rök en nagel, varför tar man i så dant för?

Huvudsaken är att dottern inte kommer åt soporna, det är inga trevligheter i dem. Pappas gamla snus, gröt som inte gick ner vid frukosten och härliga blöjor fyllda med massa mys. Ja det är väl bara småbarnföräldrar som finner blöjor mysiga men ja..

Och sen skall man fram med dammsugare för allt som hamnar på golvet skall in i munnen. Så drar man fram åbäket och ut med sladden och in i uttaget och - nehe, där satt det något för de små hålen. Ut och hämta den där andra plastsaken, som är exakt likadan (med knallröd), så man kan plocka ur stoppet för att få i sladden. Åh bökigt!


Nu så....dammsuger-dammsuger-dammsuger, vad fann vi här då? En ren lunchlåda, skall inte den vara i ett av köksskåpen? Jo med dottern tyckte väl de passade bättre under sängen, ihop med en strumpa, dammråttor och ett gosedjur. Konstigt det där med vad man tycker är praktiskt och fint, för min dotter tycker tydligen motsatsen och placerar ut olika föremål och prylar lite var stans. Så kan det bli, stark vilja finner lösningar på mammas inredning”problem”. Om man nu kan kalla dem problem, jag tycker personligen jag är ganska bra på att inreda och dekorera vårt hem. Så från ungefär 1,50 och uppåt ser det kalasfint ut, tavlor och foton – hyllor fyllda med favoriter från alla håll. Och neråt då? Leksaker, böcker utspridda med vinden och ja bokomslagen, dem rev hon sönder till konfetti tidigare under dagen.


Jag tror att min dotter kommer hålla på med inredning när hon blir stor, hon verkar har ett tämligen stort intresse för det redan! Mam loves her babygirl!

Ha de gott och se möjligheterna

/Martina

Vackravega.blogg.seMartina Erlandsson: Retro

 

Retro, kan man få för mycket retro? Och vad är retro egentligen?

Vad tänker du på när jag säger ordet retro?

 

Jag tänker färger och mönster som står ut. Du vet - de där gamla faten med stor blommor som farmor hade hemma och bara plockade fram vid festiviteter.

 

Eller tapeten i den där lägenheten man var och kikade på förra sommaren, den där knallgula med nån typ av blomster på. Läckert eller inte? Så länge den är i bra skick så får den gärna sitta kvar, det ger bara ett mer unikt utseende på hemmet.

 

När man slår på nätet om retro så står det följande

”Retro (franska rétro, från rétrospectif, bakåtblickande, ytterst från latin ) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi”

Trendigt är det iallafall, att äga något som är retro. Och där kommer secondhand in så himla bra, för där kan du finna mycket från tidigare årtal. Eller hemma hos föräldrarna! Hos min far hänger en klocka på väggen. Den är guldfärgad med stor urtavla, en sådan där klocka som behöver dra upp för hand. Jag vet att just denna klocka hängde över farmor och farfars piano när jag var liten.

 

Och på tal om secondhand – jag vill driva en sådan butik! Ja en butik full utav guldkornen från åren då man la ner kärlek i de saker som producerades. Möblerna känns mer robusta och porslinet är mer personligt. Kanske öppnar jag en dag den där drömbutiken – lovar du att komma och kika på mina retrosaker då?

 

Ha de gott och se möjligheterna

 

/Martina

Vackravega.blogg.se


RSS 2.0