Enkelhet

Jag har ett stort behov av att skriva ner mina tankar och fota det som finns omkring mig...

Alla har vi väl våra olika sätt att hantera mänskligheten i oss. Jag har så länge jag kan minnas varit sökande.

Jag tror att det är en väldigt vanlig mänsklig egenskap att alltid vilja ha mer, och samla på sig saker.

Det är svårt att bara leva i nuet. Jag tänker allt för ofta att det kommer bli bättre när...

Och jag försöker alltid att ha kontroll. Ofta handlar det om tid och pengar istället för om enkelhet.

Men jag känner starkt att man kan vara lycklig med väldigt lite. Kanske är det i enkelheten man kan vara som lyckligast?

Ingenting av allt det där andra är viktigt!

"Livet är som skum, därför måste man ge sig hän som havet" är en replik som jag tycker mycket om. Den kommer från en film, som kom till mig vid precis rätt tidpunkt i livet. Saker har ibland en förmåga att göra det, komma till en när man behöver dem.

 

Jag älskar att resa, och att tänka på resor. Det är så härligt att man kan spara känslor i små album med bilder & texter m.m. Det är härligt att kunna öppna olika album och minnas olika saker som har hänt i livet! Och samma sak med saker man har köpt på olika platser... Dom kan få mig att drömma mig bort till andra platser.

 

Här är lite kökssaker som jag har köpt i olika länder:

 

/Anna Malin


MAT & PLAST


Mina slantar lägger jag på variation i maten, med mycket grönt och krydda. Kärlek vid matbordet!

 

Vad starka vi skulle kunna vara om alla jobbade tillsammans och tog hand om jorden... Ta hand om kroppen, och se enkelheten. Vi kan leva här. Du & jag, vi behöver inget mer än kärlek! Mat & kärlek. Gärna många små rätter på färgglada fat i plast.

 

Jag älskar mat, vill lägga ner all den tid jag behöver för att laga och äta den tillsammans med dom jag tycker om. Bra mat och morgongymnastik. Rensa bland alla intryck, gör det du brinner för och ha kroppen i fokus!

 

 

 

Här är min för tillfället absoluta älsklingsrätt:

 

Brutet jasminris med enkel panerad fisk, helst tilapia. Finhackad vitlök blandad med en klar vinäger, gärna risvinäger. Hemodlad chili, böngroddar, lime och skivad gurka. Och gärna ett stekt ägg på toppen med lös gula :)

 

 

/Anna Malin


Ny gästbloggare

Anna Malin kommer att blogga hos oss en liten tid framöver. Hon har utbildat sig till fotograf, men är nu hemma med sin fina lilla son Olle.

 

Hon har en fascination för mat och vackra saker från alla världens hörn. Hon har även jobbat hos oss här på kitsch under en period.


RSS 2.0