Hur startades Kitsch.se?


Idén till Kitsch började formas för 6 år sedan, år 2003. Det var Kajsa och hennes mamma Annika, nuvarande ägaren, som ville liva upp Sveriges annars så tråkiga och ”lagom” hushåll med färg och form.

Första steget togs genom en butik i Malmö. Trots viss tveksamhet från Annika, som inte riktigt förstod poängen med det kitschiga, kom affären snabbt igång och blev omtalad och populär. Malmöborna älskade nykomlingen bland inrednings- och presentprylar som erbjöd något annat än Ikea beiga utbud. Produkter och inspiration hämtades från resor och mässor i hela Europa samt i USA och framförallt Asien.

Året efter började vi även tänka att det var orättvist att endast folk i Malmö skulle få ta del av alla de produkter vi samlat på oss. Vi flyttade till Stockholm och startade en grossistverksamhet. I samband med detta gick Kajsa lägligt nog och blev gravid, fler anställda behövdes för att kunna matcha den ökande försäljningen och den tillfälliga frånvaron av Kajsa. Personal letades bland Kajsas vänner och familjeföretaget utvecklades till att bli ett kompisgäng. Den roliga stämningen på kontoret inspirerade till fler och fler nya produkter och idéer.

Efter att ha fött sin Ljuva i november 2004 återvände Kajsa och vi insåg de fantastiska möjligheter internet och det nya fenomenet webbshopp innebar. Kitsch.se startade och sedan dess har folk över hela Sverige och även utanför kunnat kitscha till sina liv.

2005 var det dags för nästa steg, då öppnades Kitsch i Helsingfors av Kajsas kusin Hanna och även våra grannar i öst fick möjlighet att se vårt utbud.

Två år senare lade vi ner butiken i Malmö för att kunna satsa helhjärtat på webbshopparna. Nu började och Kajsa och hennes vänner se sig om efter nya utmaningar i livet och bara Mathilda blev kvar. Ny personal anställdes men den fantastiskt roliga och familjära stämningen bibehölls och håller fortfarande i sig än idag!

I nuläget fortsätter vi att växa och hela tiden utveckla vårt sortiment. Senast för två månader sedan besökte vi marknaderna i Asien för inspiration och nya produktinköp. Stämningen här på kontoret som alltid härlig och nu börjar till och med Annika smycka sitt hem med kitsch!

/Kitsch.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0